Skip to Content

RUNDT ISLAND MED GUIDE • 8 dager
Pris fra : kr. 21.995.-
Avganger: 27. mai – 26. august
Varighet: 8 dager / 7 netter
Periode: Sommer 2020
Prisen inkluderer:
Fly til Island t/r, inkl. flyskatter
Transfer Keflavik flyplass – Den Blå Lagune
Inngangsbillett til Den Blå Lagune
Transfer Den Blå Lagune – Reykjavik
7 hotellovernattinger med privat dusj/wc
Frokost alle dager
4 middager på rundreisen – tre retters meny eller buffé
Entré til Glaumbær museet
Entré til Eyjafjallajökull Visitor Center
Skandinavisk språklig reiseleder
Transfer Reykjavik – Keflavik flyplass
Ikke inkludert i prisen:
Båttur på isbrelagunen Jökulsárlón
Entré til Naturbadet ved Mývatn
Hvalsafari fra Akureyri
Reiseforsikring

På turen Rundt Island med guide vil du få oppleve øyas mest kjente attraksjoner samtidig som du får innsikt i landets historie og kultur. Underveis får du se mange fosser, fiskelandsbyer, lakseelver, fugleparadiset Mývatn, Europas største isbre, isbrelaguner, museer,  geotermiske områder med varme kilder og sist men ikke sist Gullfoss og Geysir.

DAG 1 – ANKOMST KEFLAVIK FLYPLASS
RUNDT ISLAND MED GUIDE – REYKJAVIK

Ankomst Keflavik flyplass. På vei til hovedstaden kjører vi innom den eksotiske Blå Lagune som ligger ca 15 minutters kjøring fra flyplassen. Bading i Den Blå Lagune gir en opplevelse av velvære utenom det vanlige. I lagunen kan vi prøve et dampbad i en mørk lavahule, stå under en liten foss som gir energisk massasje eller slappe av i badstuen eller saunaen. Etter et deilig bad blir vi kjørt videre til Reykjavik hvor vi sjekker inn på hotellet. Om kvelden kan vi spise på en av Reykjaviks flotte restauranter. Antallet gode spisesteder i Reykjavik er stort, og de kulinariske mulighetene er overveldende for en by i denne størrelsen. Middag er ikke inkludert den første kvelden. Overnatting på Hotel Plaza, Reykjavik eller lignende. 

 

DAG 2 – REYKJAVÍK – BORGARFJÖRÐUR – SKAGAFJÖRÐUR – AKUREYRI
RUNDT ISLAND MED GUIDE – DIN ISLANDSREISE

Første dagen på rundreisen starter vi med å kjøre nordover, gjennom Hvalfjardartunnelen til Borgarnes og videre til Skagafjörður, hestenes dal. Vi besøker det historiske museet; Glaumbær, som er en vakker restaurert torvgård, en av de få som er blitt tatt vare på på Island. Her får vi innblikk i islendingenes leve- og byggemåter i det forrige århundre, og vi vil få med oss hvordan en nasjon ble til på den ubebodde øya Island, langt ute i Nord-Atlanteren. Videre fortsetter vi over Öxnadalsheiði til Nor-Islands hovedstad, Akureyri. På kvelden kan vi ta en titt på den spesielle botaniske hagen og den flotte moderne kirken. Overnatting og middag på Hotel Kea Akureyri eller lignende. På kvelden er det mulighet å dra på hvalsafari fra Akureyri.

 

DAG 3 – MYVATN OG OMRÅDET RUNDT
RUNDT ISLAND MED GUIDE – VULKANER

I dag skal vi utforske de imponerende naturfenomenene ve Myvatnsområdet. Myvatn er et av Islands mest berømte områder på gunn av blant annet den vulkanske aktiviteten og det fantastiske fuglelivet. Vi starter dagen med å kjøre til fossen Godafoss; "Gudenes forr". Området rundt Mývatn består av lavafelt, vulkaner og fjell. Vi kjører til Dimmuborgir hvor vi får oppleve interessante lavaformasjoner. I Grjótagjá vil dere se pseudokratere og grotter med geotermisk vann. Vi kjører videre til Namaskard hvor det er fresende damp, kokende svovel og gjørmehull. Vi stopper ved Jardbodin, Nord Islands "Blå Lagune" der det er muligheten til å bade og spise lunsj (inngangsbillett og lunsj ikke inkludert). Overnatting og middag på Hotel Kea Akureyri eller lignende. På kvelden er det mulighet å dra på hvalsafari fra Akureyri.

 

DAG 4 – DETTIFOSS – MÖÐRUDALSÖRÆFI – EGILSSTADIR – BREIDDALSVIK
RUNDT ISLAND MED GUIDE – DIN ISLANDSREISE

Vi forlater Akureyri og begynner dagen med å besøke vulkanen Krafla på Myvatnsområdet. Vi fortsetter til Dettifoss, som er en av de største fossene i Europa. Ved Dettifoss vil vi kjenne jorden skjelve under det kraftige brevannet. Deretter kjører vi over det månelignende landskapet på høylandet Mödrudalsöræfi og via Egilsstadir kjører vi gjennom de tynt befolkede og sjarmerende Østfjordene. Vi passerer mange små sjarmerende fiskelandsbyer som ligger ved dype fjorder med fargerike stupbratte fjell. Overnatting og middag på Hotel Bláfell, Breiðdalsvík eller lignende.

 

DAG 5 – JÖKULSÁRLÓN – SKAFTAFELL – NÚPAR
RUNDT ISLAND MED GUIDE – VATNAJÖKULL

Vi fortsetter kjøringen langs Østfjordenes dramatisk kystlinje og passerer fiskelandsbyene Djupivogur og Höfn. Vi kjører langs Europas største isbre; Vatnajökull og noen av dens spektakulære elver. Ikke langt fra Höfn er isbrelagunen Jökulssárlón hvor vi kan ta en båttur med amfibiebåt hvor enorme flytende isfjell driver rundt. (båttur er ikke inkludert,). Turen fortsetter til nasjonalparken Skaftafell, en vakker grønn oase omgitt av isbreer og svart sand, som ligger under Öræfajökull, som er den høyeste toppen på Island (2119 m). Overnatting og middag på Hotel Nupar eller lignende.

DAG 6 – VIK – REYNISFJARA – SKÓGAR – SELFOSS
RUNDT ISLAND MED GUIDE – LUNDEFUGL

I dag vil vi få en nydelig utsikt til bretungene på Europas største isbre; Vatnajökull. Vi kjørerf gjennom det vakre lavafeltet Eldhraun og de imponerende svarte sandområdene ved Mýrdalssandur. Vi kjører til Reynisfjara, Islands sørligste punkt og som er kjent for sin koloni av lundefugl. Videre stopper vi ved de to fakre og spektulære fossene Skógafoss og Seljalandsfoss. Ved Eyjafjallajökull Visitor Center får vi se en film om vulkanutbruddet i 2010. Vi fortsetter gjennom landbruksområder og passerer Hella, Hvolsvollur og Selfoss. Overnatting og middag på Hotel Selfoss eller lignende.

DAG 7 – GULLFOSS – GEYSIR – THINGVELLIR – REYKJAVÍK
RUNDT ISLAND MED GUIDE – GEYSIR

Vi starter dagen med et besøk til den majestetiske fossen Gullfoss, som er kanskje den vakreste fossen i landet. Neste stopp er det geotermiske området Geysir, hvor vi får oppleve den aktive geysir Strokkur. Den spruter ca hvert femte minutt kokende varmt vann høyt opp i luften. Reisen fortsetter til nasjonalparken Þingvellir, hvor verdens første parlamentet ble grunnlagt. Fra Þingvellir kjører vi til Reykjavík, hvor vi tar en liten sightseeing gjennom byen. Vi ser blant annet rådhuset i Reykjavik, Hallgrimskirke og Perlan, hvor vi kan nyte utsikten over Reykjavik og dens omgivelser. Overnatter på Hotel Plaza i Reykjavik. Middag er ikke inkludert i prisen.

DAG 8 – REYKJAVÍK – AVREISE
RUNDT ISLAND MED GUIDE – DEN BLÅ LAGUNE

Vi blir hentet på hotellet ca tre timer før flyavgang.
Transfer til Keflavik flyplass.
Avgang fra Island
Ankomst Norge

RUNDT ISLAND MED GUIDE – BEST PÅ ISLANDSREISER

 

 

« Vi brukte Din Islandsreise og de er det beste turselskapet vi har hatt med å gjøre. En utrolig service og hjelpsomhet gjorde turen til Island til det helt spesielle. Bruk Din Islandsreise, anbefales!  »

GUDMUND NILSEN – ISLANDRUNDREISE SEPTEMBER 2013

RUNDT ISLAND MED GUIDE – BEST PÅ ISLANDSREISER

 

 

« Dette har garantert vært den kjekkeste ferien vi har hatt, og vi har reist endel.  »

MARGRETHE BIRK MED FAMILIE – ISLANDRUNDREISE JULI 2012

RUNDT ISLAND MED GUIDE – BEST PÅ ISLANDSREISER

 

 

« Det er bare en ting å si om turen, den var en utrolig opplevelse!  »

INGRID OG ÅSMUND – ISLANDRUNDREISE SEPTEMBER 2013

RUNDT ISLAND MED GUIDE – BEST PÅ ISLANDSREISER

 

 

« Dette er den turen som sitter best igjen i hukommelsen vår. Alt klaffet; landet, været, folket og reiseopplegget.  Anbefales!  »

HELGA OG OLAV-KJELL SAGEN – ISLANDRUNDREISE JULI 2011

Priser:

 

Pris fra kr. 21.995.-

Prisen gjelder per person i delt dobbeltrom.
Tillegg for enkeltrom kr. 5.900.- for syv netter.

Prisen gjelder for flyavganger fra Oslo.
Vil tilbyr tilslutningsbilletter fra hele Norge.

Prisene er ”fra” priser og er baserte på lave flypriser. Vi tar forbehold om at det er ledige flyseter i denne prisklassen. Pristillegg kan forekomme ved begrenset flykapasitet. Dere får beskjed om en eventuell prisendring før første innbetaling av reisen.

Avbestillings- og reiseforsikring er ikke inkludert i prisen. Din Islandsreise anbefaler alle å ha slik forsikring.

Din Islandsreise tar forbeholdt om feil i priser og utregninger. Ytterligere tar vi forbehold om prisendringer som skyldes endringer i valutakurs, justeringer hos samarbeidspartnere, skatter og avgifter samt andre uforutsigbare endringer.

Vi kan ta imot kortbetalinger med VISA og MASTERCARD/EUROCARD (gjelder ikke gruppereier).

Når du betaler med kort vil du bli belastet med en kortavgift på kr. 110.- per transaksjon.
Gebyret dekker deler av kostnadene Din Islandsreise har ved transaksjonene.

Hvis du betaler direkte inn på Din Islandsreises bankkonto vil det ikke komme noen ekstra kostnader for deg
som kunde eller oss som mottaker. 

Administrasjonsgebyr kr. 79.- per bestilling.

 

Kontakt oss for priser og tilgjengelighet

Praktiske opplysninger:

 

Datoer og språk på guidet rundreise på Island

27.05. – 03.06. 2020 Skandinavisk og Engelsk språklig reiseleder

10.06. – 17.06. 2020 Skandinavisk og Engelsk språklig reiseleder

24.06. – 01.07. 2020 Engelsk og Spansk språklig reiseleder

01.07. – 08.07. 2020 Skandinavisk og Engelsk språklig reiseleder

08.07. – 15.07. 2020 Engelsk og Tysk språklig reiseleder

15.07. – 22.07. 2020 Skandinavisk og Engelsk språklig reiseleder

22.07. – 29.07. 2020 Skandinavisk og Engelsk språklig reiseleder

29.07. – 05.08. 2020 Engelsk og Tysk språklig reiseleder

12.08. – 19.08. 2020 Engelsk og Spansk språklig reiseleder

19.08. – 26.08. 2020 Engelsk og Tysk språklig reiseleder

26.08. – 02.09. 2020 Skandinavisk og Engelsk språklig reiseleder