Skip to Content

BILFERIE – KOMPLETT RUNDREISE PÅ ISLAND • 14 dager
Pris fra : kr. 18.395.-
Avganger: Alle dager
Varighet: 14 dager
Periode: Mai – September
Prisen inkluderer:
Fly Oslo – Reykjavik t/r, inkl. flyskatter
13 overnattinger Budget eller Comfort etter eget valg
Frokost alle dager
Leiebil etter eget valg 14 dager
Egenandelsforsikring-CDW
Fri kjørelengde
To sjåfører tillatt
Detaljert beskrivelse av reiseruten
Detaljert veikart av Island
Fri GPS
24 timers telefontjeneste ved nødtilfelle
Ikke inkludert i prisen:
Drivstoff
Super CDW forsikring
Barnesete
Valgfrie aktiviteter
Reiseforsikring

Denne bilferien rundt Island tar dere med rundt hele landet inkludert vestfjordene. Dere vil få med dere mange av landets største attraksjoner som Snæfellsnes, Myvatn, Vatnajökull, Jökulsárlón, Skaftafell, Thingvellir, Gullfoss og Geysir. I tillegg vil dere komme til en av de meste fjernliggende delene av Island; de vakre vestfjordene. 

DAG 1 – ANKOMST – DEN BLÅ LAGUNE – REYKJAVIK
BILFERIE RUNDT ISLAND – Den Blå Lagune

Etter ankomst til Keflavík lufthavn henter dere leiebilen og kjører til Reykjavík hvor der skal overnatte  den første natten. Avhengig av ankomsttid anbefaler vi at dere på veien til Reykjavik stopper i den verdensberømte Blå Lagune hvor dere kan nyte et herlig og uforglemmelig bad i det mineralrike varme vannet. I lagunen kan dere prøve et dampbad i en mørk lavahule, stå under en liten foss som gir energisk massasje eller slappe av i badstuen eller saunaen. Etter en deilig badeopplevelse kjører dere videre til Reykjavik hvor dere sjekker inn på hotellet. Om kvelden kan dere spise på en av Reykjaviks flotte restauranter. Antallet av gode spisesteder i Reykjavik er stort, og de kulinariske mulighetene er overveldende for en by i denne størrelsen. Kjørelengde ca. 50 km. Overnatting: Reykjavik

DAG 2 – HRAUNFOSSAR – REYKHOLT – DEILDARTUNGUHVER – SNÆFELLSNES
BILFERIE RUNDT ISLAND – Snæfellsnes

I dag vil dere få oppleve et interessant område, rikt på kulturelle og historiske minner; Borgarfjördur. I Borgarfjörður bør dere besøke de fantastiske fossene Hraunfossar der vannet flommer ut av lavaen og ned i elva nedenfor, Reykholt hvor middelalder forfatteren Snorre Sturlason levde, og Deildartunguhver, Islands største varme kilde (når det gjelder vannmengde per sekund). På Snæfellsnes er det mange severdigheter dere bør få med dere, for eksempel den vakre isbreen Snæfellsjökull, den lille landsbyen Hellnar, den vakre kirken ved Búdir, de svare sandstrendene ved Djúpalónssandur, Gerduberg med Islands lengste rekke av basaltsøyler sjøhistoriske museet i Hellissandur og krateret Eldborg. Kjørelengde ca. 380 km. Overnatting: Snæfellsnes-området.

DAG 3 – BREIDAFJÖRDUR – VESTFJORDENE – LÁTRABJARG – PATREKSFJÖRDUR
BILFERIE RUNDT ISLAND – Snæfellsnes

Fra den sjarmerende fikelandbyen Stykkishólmur tar dere bilfergen Baldur over Breiðafjörður. I Breidafjördur er det utallige små øyer med svært rikt fugleliv. Skjønn natur, lavaformasjoner, høye fjell og fugler gjør turen til en opplevelse dere kommer til å huske. Etter ca. 3 timers seiling kommer dere til Brjánslækur i Vestfjordene. I de nesten ubebodde Vestfjordene vil dere oppleve noen av de mest bortgjemte steder på Island, der bratte fjell og dype fjorder er dominerende. Besøk Europas største fuglefjell; Látrabjarg, Hvert år kommer millioner av fugler hit for å hekke. Ta dere god tid til å spasere rundt i området og nyte utsikten, den friske luften og se på fuglelivet. På veien tilbake kan dere besøke folkemuseet på Hnjótur, som skildrer livet i Vestfjordene gjennom århundrene.Fortsett langs sjøen med de hvite sandstrendene og bisarre klippene. Kjørelengde ca. 140 km. Overnatting: Patreksfjörður-området.

DAG 4 – VESTFJORDENE – DYNJANDI – ÓSVÖR – ÍSAFJÖRDUR
BILFERIE RUNDT ISLAND – Dynjandi

I dag fortsetter dere nordover langs de robuste Vestfjordene, et av de mest fjerntliggende områdene på Island. Landskapet er fantastisk, og dere krysser fjell og heier og kjører langs dramatiske fjorder ved foten av bratte fjell. Kjør til et av høydepunktene i Vestfjordne; den vakre fossen Dynjandi som ligger i fjorden Arnarfjörður. Like i nærheten er Hrafnseyri, fødestedet til Jón Sigurðsson som var leder for den islandske selvstendighetsbevegelsen på 1800-tallet. I nærheten av Bolungarvík ligger Ósvör museet, en gammel rorbu som har blitt gjenoppbygd for å vise islandske fiskeres liv i gamle dager. Dere fortsetter nå nordover mot landsbyen Flateyri, og derfra kjører dere til byen Ísafjörður. Kjørelengde ca. 200 km. Overnatting: Isafjördur-området.

DAG 5 – VESTFJORDENE – VÍGUR – HÓLMAVÍK – HRÚTAFJÖRDUR
BILFERIE RUNDT ISLAND – Vestfjordene

Fra Ísafjörður fortsetter dere turen i Vestfjordene. Dere kjører langs de mange små fjordene i Ísafjarðardjúp og forbid de øde byene som en gang før i tiden levde av fisking. Nyt den flotte robuste naturen langs de mange ubebodde små fjordene. Her yrer det av fugleliv og det er også lett å få øye på sel. Dere passerer øya Vigur, en liten øy med kun 10 innbyggere. Hvis tiden tillater kan dere ta en liten avstikker til den lille fiskelandsbyen Drangsnes. Her finner dere et populært naturlig varmt utendørsbasseng, med tre små termiske bassenger. Kjør over Steingrímsfjarðarheiði og videre til landsbyen Hólmavík. Hólmavík er kjent for sin historie innen trolldom og hekseri og dere kan besøke et interessant museum om gamle islandske trolldomskunster. Fortsett langs Hrútafjörður til dere kommer frem til overnattingsstedet. Kjørelengde ca. 350 km. Overnatting: Hrútafjördur-området

DAG 6 – SKAGAFJÖRDUR – GLAUMBÆR – AKUREYRI
BILFERIE RUNDT ISLAND – Vestfjordene

I dag kjører dere videre mot Akureyri, gjennom Skagafjörður, regionen som er kjent for hesteavl. Her vil dere få se mange sjarmerende islandshester på beite ute på jordene. Mange av gårdene dere passerer tilbyr ridning på Islandshest. Like før dere kommer til landsbyen Varmahlíð, bør dere gjøre en stopp ved Víðimýri kirke, en liten tradisjonell torvkirke bygget i 1834. Besøk det historiske museet Glaumbær som er en vakkert restaurert torvgård, en av de få som er blitt tatt vare på Island. Her vil dere få innblikk i islendingenes leve- og byggemåte i forrige århundre. Hvis tiden tillater kan dere kjøre rundt halvøyen Tröllaskagi med sitt flotte fjellandskap. Gjør et stopp i det prisbelønnede badeanlegget i Hofsós. Anlegget ligger i en skråning med fantastisk havutsikt. Kjørelengde ca. 230 km. Overnatting: Akureyri-området.

DAG 7 – MYVATN – GODAFOSS – SKÚTUSTADIR – DIMMUBORGIR
BILFERIE RUNDT ISLAND – Godafoss

Første delen av dagen kan dere tilbringe i Akureyri Nord Islands hovedstad. Ta en titt på den spesielle botaniske hagen og den flotte moderne kirken. Prøv byens svømmebasseng eller slapp av på en kafé eller restaurant. På veien til Mývatn bør dere stoppe ved den vakre fossen Goðafoss, "Gudenes foss". Dere fortsetter til  de imponerende naturfenomenene ved Mývatn-området. Myvatn er et av Islands mest berømte områder på grunn av blant annet den vulkanske aktiviteten og det fantastiske fuglelivet. Start med et stopp ved Skútustadir, hvor dere kan se store gressbevokste pseudokratre. Turen går videre til de hemmelighetsfulle og magiske lavaformasjonene; Dimmuborgir, hvor det finnes mange fine turstier hvor dere kan vandre gjennom imponerende lavalabyrinter. Kjørelengde ca. 120 km. Overnatting: Mývatn-området.

DAG 8 – MYVATN – KRAFLA – LEIRHNJÚKUR – MYVATN NATURBAD
BILFERIE RUNDT ISLAND – Geotermiske områder

I dag skal dere bruke hele dagen til det utrolige og enestående Mývatn-reservatet. Start med å kjøre til det geotermiske området Námaskard med store boblende og dampende gjørmehul. Fortsett til vulkanen Krafla med krateret Víti. Det tar ca. to timer å gå opp til Víti. På toppen vil dere se et lite geotermisk område og kratere omgitt av svarte lavamarker. Området ble dannet ved vulkanutbrudd som fant sted fra 1975 til 1984. Besøk det naturlige geotermiske badet Jardbödin (nordlandets Blå Lagune). Kjørelengde ca. 50 km. Overnatting: Mývatn-området.

DAG 9 – HÚSAVÍK – ÁSBYRGI – DETTIFOSS – EGILSSTADIR
BILFERIE RUNDT ISLAND – Dettifoss

Start dagen med å kjøre til den sjarmerende fiskerlandsbyen Húsavík. Fra Húsavík er det mulig å dra på hvalsafari. Fortsett deretter langs pittoreske kysten på Tjörnes. Dersom værforholdene er gode, kan dere gjøre et lite stopp ytterst på neset for å nyte utsikten og se på sjøfuglene. Neste stopp er Ásbyrgi, en hesteskoformet kløft med imponerende fjellvegger og frodig vegetasjon. Et perfekt sted for å at en flott spasertur. Kjør videre til Dettifoss som er Europas mektigste foss. Ved Dettifoss vil dere kjenne hvordan jorden skjelver under det kraftige brevannet. Dere fortsetter gjennom det månelignende landskapet på høylandet i Möðrudal. Underveis er det avkjøring til gården Mödrudalur som er den høyest liggende bebyggelsen på Island (460 m). Bonden har bygget en liten kirke ved gården hvor han også har malt altertavlen selv. Ved gården finnes det en kafé; Fjallakaffi, som er et kjørkomment stopp for mange. Kjørelengde ca. 340 km. Overnatting: Egilsstaðir-området.

DAG 10 – ØSTFJORDENE – DJÚPIVOGUR – ALMANNASKARD – HÖFN
BILFERIE RUNDT ISLAND – Østfjordene

I dag fortsetter dere østover gjennom de vakre og fargerike Østfjordene med deres små og koselige fiskelandsbyer og fargerike stupbratte fjell. Her er noe av landets eldste landskap, minst 16 millioner år gammelt. Kjør til Reyðarfjörður hvor det er et lite historisk museum om den andre verdenskrig. Besøk Petras steinsamling i Stöðvarfjörður, som er en av de mest komplette samlinger av islandske mineraler. På veien videre kan deregjøre etstopp i de små sjarmerende fiskelandsbyeneDjúpivogurog Breiddalsvik. Underveis er det også flere fine steder å stoppe for gå en liten tur. På Østlandet kan man finne mange fine steiner og kristaller, som f.eks. jaspis. Stopp ved fyrtårnet ved Hvalnesskridur hvor dere får en fantastisk utsikt. Kjørelengde ca. 270 km. Overnatting: Höfn-området.

DAG 11 – VATNAJÖKULL – JÖKULSÁRLÓN – SKAFTAFELL – KIRKJUBÆJARKLAUSTUR
BILFERIE RUNDT ISLAND – Jökulsarlon

I dag passerer dere Europas største isbre; Vatnajökull. Anbefaler at dere stopper ved den spektakulære isbrelagunen Jökulsárlón, der enorme isfjell i forskjellig former og størrelser løsner fra isbreen og driver mot havet utenfor. Her har dere mulighet for en kort båttur hvor dere seiler mellom disse flytende isfjellene. Neste stopp er nasjonalparken Skaftafell, en oase omgitt av isbreer og svarte sandsletter. Her er det fantastiske severdigheter og mange flotte vandremuligheter.Dere kjører videre over de enorme og bemerkelsesverdige sandslettene på Skeidarársandur, gjennom landsbyen Kirkjubæjarklaustur, det vakre vakre lavafeltet Eldhraun og de imponerende svarte sandslettene på Mýrdalssandur. Kjørelengde ca. 280 km. Overnatting: Vik-området

DAG 12 – REYNISFJARA – DYRHÓLEY – SKÓGAR – SKÓGARFOSS – SELJALANDSFOSS
BILFERIE RUNDT ISLAND – Seljalandsfoss

Start dagen med å kjøre ned til Reynisfjara, en svart sandstrand kjent for steinsøylene Reynisdrangar som stiger opp av havet like utenfor stranda, og for sine basaltsøyler. Dere passerer fuglefjellet Dyrhólaey som er det sørligste punktet på Island hvor man ofte kan se et stort antall lundefugl. Reisen går videre langs sørkysten hvor dere vil passere to spektakulære fosser: Skógarfoss og Seljalandsfoss. Det er mulig å gå bakom Seljalandsfoss, og på Skógar er det et folkemuseeum som viser hvordan folk på Island levde i gamle dager. Hvis dere ønsker en deilig og annerledes  badeopplevelse kan dere ta en tur til naturbadet Seljavallalaug i nærheten av Eyjafjallajökull. Kjør nå mot Hella hvor dere skal overnatte. Kjørelengde ca.120 km. Overnatting: Helle-området.

DAG 13 – GEYSIR – GULLFOSS – THINGVELLER
BILFERIE RUNDT ISLAND – Geysir

I dag skal dere besøke noen av de mest interessante og berømte severdighetene på Island. Dere kjører gjennom landsbyen Flúðir og videre til det berømte geotermiske området ved Geysir. På Geysirområdet vil dere oppleve den aktive geysiren; Strokkur. Dere kjører videre til den majestetiske fossen Gullfoss som er kanskje den vakreste fossen i landet. Hvis dere ønsker å bade kan dere kjøre innom det lille tettstedet Laugarvatn for en fantastisk badeopplevelse i Fontana Bad og Spa. Fontana er bygget over den naturlig varme kilden og har tørr sauna og flere ”heitur pottur” med varierende temperatur. Kjør videre til nasjonalparken Thingvellir som er på Unescos verdensarvliste og som blir ansett for å være et av verdens geologiske undre. Her stiftet islendingene Allting i år 930. Ta en spasertur gjennom det storslåtte juvet Allmannagjá. Fortsett nå over Mosfellsheiði mot Reykjavík. Kjørelengde ca. 220 km. Overnatting: Reykjavík-området.

DAG 13 – AVREISE
BILFERIE RUNDT ISLAND – Islandsk natur

Kjør tilbake til Keflavík flyplass for å avlevere leiebilen og ta flyet hjem. Det er mulig å book en ekstra natt i Reykjavík, Islands levende hovedstad!! Kjørelengde ca. 50 km.

BILFERIE RUNDT ISLAND – Fornøyde kunder

 

« Vi brukte Din Islandsreise og de er det beste turselskapet vi har hatt med å gjøre. En utrolig service og hjelpsomhet gjorde turen til Island til det helt spesielle. Bruk Din Islandsreise, anbefales!  »

GUDMUND NILSEN – ISLANDRUNDREISE SEPTEMBER 2013

Priser:

 

Pris fra kr. 18.395.-

Prisen gjelder per person i delt dobbeltrom.
Enkeltromstillegg fra kr. 4.495.-

Prisen gjelder for Skuldersesong 01.–15.05 og 16.09–30.09.
Høysesong er i perioden 16.05.–15.09.
Lavsesong er i perioden 01.04.–30.04. og 16.09.–30.09

Prisen gjelder for flyavganger fra Oslo.
Vil tilbyr tilslutningsbilletter fra hele Norge.

Vi kan ta imot kortbetalinger med VISA og MASTERCARD/EUROCARD (gjelder ikke gruppereier).

Når du betaler med kort vil du bli belastet med en kortavgift på kr. 110.- per transaksjon.
Gebyret dekker deler av kostnadene Din Islandsreise har ved transaksjonene.

Hvis du betaler direkte inn på Din Islandsreises bankkonto vil det ikke komme noen ekstra kostnader for deg
som kunde eller oss som mottaker. 

Administrasjonsgebyr kr. 49.- per bestilling.

 

Kontakt oss for priser og tilgjengelighet

Leiebil :

 

LEIEBIL ETTER EGET VALG

“Fra” prisen tar utgangspunkt i leiebilgruppe Z, Toyota Aygo, eller lignende. Mot et tillegg i prisen er det mulig å oppgradere leiebilen til en ennen gruppe. Se grupper og biltyper under.

 

Bilgruppe Z
Toyota Aygo eller lignende
3 dører • Manuelt gir • 4 personer • 1 koffert • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe A & Y
Toyota Yaris eller lignende
5 dører • Manuelt og automatgir • 5 personer • 2 kofferter • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe B
Toyota Auris eller lignende
5 dører • Manuelt og automatgir • 5 personer • 3 kofferter • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe T
Toyota Auris Station eller lignende
5 dører • Manuelt og automatgir • 5 personer • 4 koffert • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe C & N
Toyota Avensis Sedan eller lignende
5 dører • Manuelt og automatgir • 5 personer • 3 kofferter • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe E & P
Skoda Octavia Station eller lignende
5 dører • Manuelt og automatgir • 5 personer • 4 koffert • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe F
Toyota Rav4 eller lignende
5 dører • Manuelt og automatgir • 5 personer • 3 kofferter • Kan kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe I
Toyota Land Cruiser 4x4 eller lignende
5 dører • Manuelt gir • 5 personer • 5 koffert • Kan kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe H
Toyota Land Cruiser 4x4 eller lignende
5 dører • Manuelt gir • 7 personer • 2 kofferter • Kan kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe Q
Ford Transit eller lignende
5 dører • Manuelt gir • 9 personer • 5 kofferter • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe D
VW Caravella 4x4 eller lignende
5 dører • Manuelt gir • 9 personer • 9 kofferter • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilen overtas ved ankomst på Keflavik flyplass og tilbakeleveres samme sted.
Det er ubegrenset kjørelengde og prisen inkluderer egenandelsforsikring CDW.

Eventuelle ekstra utgifter betales når bilen hentes:
Super CDW forsikring
Enveisgebyr
Barnesete

Din Islandsreise samarbeider med de beste og mest pålitelige bilutleiefirmaene på Island. Vi tilbyr leiebiler på de beste vilkår som finnes i markedet når det gjelder pris, sikkerhet og service. Dere kan være sikre på at bilene dere leier gjennom våre tjenester er i utmerket stand.

På grunn av stor etterspørsel av leiebiler over sommermånedene kan vi ikke altid garantere at den ønskete biltypen er tilgjengelig. Vi vil i så fall skaffe en tilsvarende bil i same gruppe.

Alder og førerkort
Minimumsalder for sjåfør ved leie av bil på Island er 20 år for bilgruppene Economy, Compact, Compact Wagon og Intermediate. For alle andre bilgrupper må sjåføren være minst 23 år. Sjåføren må ha hatt gyldig førerkort i minst ett år. For kjøretøy for 9 passasjerer eller mer, kreves førerkort I klasse D.

Ekstra sjåfør
Den personen som er navngitt i bestillingen må være hovedsjåfør. Vedkommende må være til stede når bilen overtas. Det er mulig å registrere en ekstra sjåfør mot et lite gebyr per dag.

Tilleggsgebyr
Når leiebilen hentes og leveres på Keflavik internasjonale flyplass legges det til et flyplassgebyr som er inkludert i alle våre priser. 25,5 % moms er også inkludert i alle våre priser. Våre priser inkluderer ikke bensin. Leiebilen har full tank med drivstoff ved overtagelse og tanken må fylles igjen før bilen returneres. Alle priser er basert på en leieperiode på 24 timer. Hvis en leie overstiger 24-timersperioden, må det betales for en ekstra dag.

Forsikring 
Tredjepartsforsikringen tilsvarer det beløp som til enhver tid er fastsatt i henhold til islandsk lov. Dette gjelder også for ansvarsbeløpet for den enkelte fører.Tredjepartsforsikring og personlig ulykkesforsikring er automatisk inkludert i leien. Selvrisikoforsikring (CDW) er inkludert i leien.

Kredittkort 
Et kredittkort på hovedsjåførens navn er nødvendig for å kunne leie bilen, selv om en voucher dekker kostnadene ved leie. Vi kan ta imot American Express, MasterCard og Visa. Kontanter godtas ikke.

Kredittkortet kan brukes for å betale eventuelle ekstra kostnader s.s. ekstra kjørte kilometer, ekstra forsikring, enveisavgift, barnesete, parkeringsbøter eller skader på bilen.

Overnatting:

 

Prisen som er oppgitt er basert på rom hvor dere deler dusj og wc med andre gjester / Budget overnatting.

Mot et tillegg i prisen er det mulig å bestille rom med privat dusj og wc / Comfort overnatting.

Når vi organiserer turene våre, vil vi alltid booke de beste tilgjengelige overnattingene for dere. Vårt mål er at dere skal oppleve turen både komfortabel og hyggelig. Vi tilbyr et stort utvalg av hoteller, bondegårder og gjestehus. Dere skal være sikre på å få en varm velkomst og et hyggelig opphold på alle de alternativene vi kan tilby.

På grunn av stor etterspørsel over sommermånedene og begrenset overnattingskapasitet i enkelte distrikter, kan vi ikke alltid garantere tilgjengelighet. Under slike omstendigheter vil vi skaffe overnattinger av lik standard i nærmeste tilgjengelige område. Vi anbefaler på det sterkeste å booke i god tid i forveien. 

Etter at vi har mottatt deres bestilling vil vi begynne med å organisere overnattingen. Når vi har fått all overnattingen bekreftet vil dere få detaljerte opplysninger om overnattingsstedene som er blitt reservert for dere. Dette sendes ut sammen med andre reisedokumenter, senest 15 dager før avreise. Hvis dere ønsker opplysninger om overnattingen før, kan dere gjerne kontakte oss.

På linken under vil dere se eksempler på overnattingsmuligheter vi benytter oss av. Vær oppmerksom på at  overnattingen som vises er kun eksempler på type overnattinger. 

 

Overnatting på rundreisen

 

Kontakt oss for priser og tilgjengelighet

Praktiske opplysninger:

 

Bilferiepakkene er delt i tre sesonger. Se etter i hvilken sesong den reisen du ønsker foregår.

Lavsesong: 01.04.–30.04. og 01.10.–30.10.
Skuldersesong: 01.05.–15.05 og 16.09–30.09.
Høysesong: 16.05.–15.09.