Skip to Content

BILFERIE – HØYLANDET OG SØR- OG VEST ISLAND • 8 dager
Pris fra : kr. 16.520.-
Avganger: Alle dager
Varighet: 8 dager / 7 netter
Periode: 25. juni – 31. august
Prisen inkluderer:
Fly Oslo – Reykjavik t/r, inkl. flyskatter
7 hotellovernattinger med felles dusj/wc
Frokost alle dager
Leiebil etter eget valg 8 dager
Egenandelsforsikring-CDW
Fri kjørelengde
To sjåfører tillatt
Detaljert beskrivelse av reiseruten
Detaljert veikart av Island
Fri GPS
24 timers telefontjeneste ved nødtilfelle
Ikke inkludert i prisen:
Super CDW forsikring
Reiseforsikring

På denne bilferien på Island får dere anledning til å besøke mange flotte naturattraksjoner. Dere vil oppleve den berømte vulkanen Eyjafjallajökull. Dere vil også få mulighet til en flott vandrertur og bading i varme kilder i høylandets naturperle; Landmannalaugar. I tillegg blir dere kjent med vest Island og den flotte islandske sørkysten.

DAG 1 – ANKOMST – DEN BLÅ LAGUNE – REYKJAVIK
BILPAKKER PÅ ISLAND – DEN BLÅ LAGUNE

Etter ankomst til Keflavík lufthavn henter dere leiebilen og kjører til Reykjavík hvor der skal overnatte den første natten. Avhengig av ankomsttid anbefaler vi at dere på veien til Reykjavik stopper i den verdensberømte Blå Lagune hvor dere kan nyte et herlig og uforglemmelig bad i det mineralrike varme vannet. I lagunen kan dere prøve et dampbad i en mørk lavahule, stå under en liten foss som gir energisk massasje eller slappe av i badstuen eller saunaen. Etter en deilig badeopplevelse kjører dere videre til Reykjavik hvor dere sjekker inn på hotellet. Om kvelden kan dere spise på en av Reykjaviks flotte restauranter. Antallet av gode spisesteder i Reykjavik er stort, og de kulinariske mulighetene er overveldende for en by i denne størrelsen. Kjørelengde ca. 50 km. Overnatting: Reykjavik-området.

DAG 2 – SNÆFELLSNES – BÚDIR – ARNASTAPI – BREIDAFJÖRDUR
BILPAKKER PÅ ISLAND – DEN BLÅ LAGUNE

I dag skal dere utforske de naturlige underverkene på halvøya Snæfellsnes, kjent for den fantastiske nasjonalparken og den magiske og vakre isbreen Snæfellsjökull som rager opp over området. Vulkanen ble verdensberømt i Jules Vernes bok «Reisen til jordas indre», hvor inngangen til underverdenen befant seg i krateret til Snæfellsjökull. Området byr på et bredt spekter av naturfenomener; grotter, store kratere, og unike lavaformasjoner hvor det sies at det bor alver og troll… Kjør på nordsiden av halvøya og passer gjennom Stykkishólmur, en sjarmerende fiskerlandsby som ligger vakkert til med utsikt over fjorden Breiðafjörður. Fra Stykkishólmur har dere muligheten til en sightseeing blant de utallige øyene på Breiðafjörður, hvor dere vil få oppleve den unike naturen og fuglelivet på nært hold. Kjørelengde ca. 280 km. Overnatting: Snæfellsnes-området

DAG 3 – DEILDARTUNGUHVER – REYKHOLT – HRAUNFOSSAR – THINGVELLIR
BILPAKKER PÅ ISLAND – DEN BLÅ LAGUNE

I dag vil dere få oppleve et interessant område, rikt på kulturelle og historiske minner; Borgarfjördur. I Borgarfjörður bør dere besøke Deildartunguhver, Islands største varme kilde (når det gjelder vannmengde per sekund), Reykholt hvor middelalder forfatteren Snorre Sturlason levde de fantastiske fossene Hraunfossar der vannet flommer ut av lavaen og ned i elva nedenfor. Dere kjører nå videre over høylandet Kaldidalur til nasjonalparken Thingvellir som er på Unescos verdensarvliste og som blir ansett for å være et av verdens geologiske undre. Her stiftet islendingene Allting i år 930. Ta en spasertur gjennom det storslåtte juvet Allmannagjá. Hvis dere ønsker å bade kan dere kjøre innom det lille tettstedet Laugarvatn for en fantastisk badeopplevelse i Fontana Bad og Spa. Kjør til det berømte geotermiske området ved Geysir. På Geysirområdet vil dere oppleve den aktive geysiren; Strokkur. Siste stopp i dag blir ved den majestetiske fossen Gullfoss som er kanskje den vakreste fossen i landet. Kjørelengde ca. 320 km. Overnatting: Geysir-området.

DAG 4 – HØYLANDET LANDMANNALAUGAR
BILPAKKER PÅ ISLAND – GEOTERMISK

I dag kjører dere fra Geysir til høylandet og det geotermiske området; Landmannalaugar. Strekningen i dag vil kanskje bli høydepunktet på denne ferien. Dere skal gjennom en uforglemmelig reise over store lavaområder og månelignende landskap og på veien krysser dere elver og passerer fjelloverganger. Landmannalaugar er en av de vakreste naturperlene på Island. De fargerike rhyolittfjellene er i gult, rødt, blått, lilla, brunt, og grønt, ispedd kullsort flintsten. Det er damp som strømmer opp fra varme kilder og det det er mulig å ta et deilig og avkoblende bad i det geotermiske vannet. Omkranset av fargerike fjell blir Landmannalaugar en opplevelse dere sent vil glemme. Ved Landmannalaugar er det også mange fine turstier. Etter en fantastisk dag kjører dere videre over fjellovergang mot Kirkjubæjarklaustur. Kjørelengde ca. 250 – 280 km. Overnatting: Vik/Klaustur-området.

DAG 5 – SKAFTAFELL – SVARTIFOSS – VATNAJÖKULL – JÖKULSÁRLÓN
BILPAKKER PÅ ISLAND – VARME KILDER

I dag kjører dere mot Europas største isbre; Vatnajökull. På veien skal dere besøke en fantastisk flott oase omgitt av isbreer og svarte sandsletter; nasjonalparken Skaftafell. Skaftafell er et fantastisk område rett under isbreen Vatnajökull. Her er det mange severdigheter og flotte vandremuligheter med flere fine turstier blant annet turen opp til den vakre fossen; Svartifoss. Nasjonalparken Skaftafell er det ideelle stedet for guidede isbreturer eller isklatring. Kjør videre østover til en av de mest spektakulære severdighetene på Island; isbrelagunen Jökulsárlón, der enorme isfjell i forskjellige former og størrelser løsner fra isbreen og driver mot havet utenfor. Her har dere mulighet for en kort båttur hvor dere seiler mellom disse flytende isfjellene. Kjørelengde ca. 260 – 330 km. Overnatting: Vik/Klaustur-området.

DAG 6 – ELDHRAUN – MYRDALASSANDUR – DYRHOLAEY – SKÓGARFOSS – SELJALANDSFOSS
BILPAKKER PÅ ISLAND – LAVA

I dag kjører dere langs den flotte sørkysten av Island. Dere kjører over de enorme og bemerkelsesverdige sandslettene på Skeidarársandur, gjennom landsbyen Kirkjubæjarklaustur, det vakre vakre lavafeltet Eldhraun og de imponerende svarte sandslettene på Mýrdalssandur. Vi kjører videre langs kysten, og passerer Islands sørligste punkt; klippen Dyrhóley som stiger majestetisk opp fra den svarte sandstranden. Dyrhólaey, en lavaformasjon som vokser opp fra havet og danner et nøkkelhullformet formasjon, derav navnet Dyr (dør) - Hóla (hull) - ey (øy), direkte oversatt, Nøkkelhulløyen. Om sommeren er dette også et hekkested for lundefugler. Dere kjører videre gjennom frodige landbruksområdene i sør. På veien videre kan dere besøke den vakre fossene Skógafoss hvor det også befinner seg et folkemuseum som kan anbefales. Legenden sier at vikingen Thrasi Thorolfson gjemte en skatt i en grotte bak fossen. Legenden forteller videre at lokale menn fant ringen. Denne ble gitt til den lokale kirken, hvor den ble brukt som dørhåndtak på kirkedøren. Den befinner seg i dag på museumet. Fortsett til den flotte fossen Seljalandsfoss hvor det er mulig å gå bak selve fossen. Dere kjører nå videre over Hellisheidi i retning Reykjavik hvor dere skal overnatte den siste natten. Kjørelengde ca. 270 km. Overnatting: Reykjavik-området.

DAG 7 – REYKJAVIK – DEN BLÅ LAGUNE
BILPAKKER PÅ ISLAND – REYKJAVIK

Denne dagen er til egen disposisjon som dere kan for eksempel bruke for å bli bedre kjent med hovedstaden Reykjavik. Dere kan nyte livet på byens mange kaféer, ta et deilig bad i et av de populære utendørsbadene, utforske Reykjaviks varierte og spennende shoppingmuligheter, eller bare vandre gatelangs i den urbane byen. Reykjavik er omringet av fjell og hav. Bare noen minutter unna den pulserende hovedstaden finnes uberørt og enestående natur som gir mange muligheter til aktiviteter. Hvis noen ønsker å være med på aktiviteter som hvalsafari, ATV-kjøring eller hesteridning kan vi skaffe det. Hvis dere ikke rakk å besøke Den Blå Lagune ankomstdagen har dere også mulighet i dag til å nyte en avslappende svømmetur i det geotermiske vannet. Kjørelengde ca. 150 km. Overnatting: Reykjavik-området.

DAG 8 – AVREISE
BILPAKKER PÅ ISLAND – ISLANDSK NATUR

Kjør tilbake til Keflavík flyplass for å avlevere leiebilen og ta flyet hjem. Det er mulig å book en ekstra natt i Reykjavík, Islands levende hovedstad! Kjørelengde ca. 50 km.

BILPAKKER PÅ ISLAND – DIN ISLANDSREISE

 

 

« Takk for fint opplegg av kjørerute med severdigheter og bra overnattinger. Vi hadde en fantastisk tur og skulle gjerne vært lenger. Kanskje det blir tur en annen sommer »

LAILA OG BJØRN DAHL – BILREISE SOMMEREN  2012

BILPAKKER PÅ ISLAND – DIN ISLANDSREISE

 

 

« Dette har garantert vært den kjekkeste ferien vi har vært på, og vi har reist endel ;o] Vi har opplevd og sett så mye på Island. Vi hadde ikke lyst å reise hjem, ville se mer og mer!  »

MARGRETHE BIRK – BILREISE SOMMEREN  2011

BILPAKKER PÅ ISLAND – DIN ISLANDSREISE

 

 

« Turen var vellykket, og alt gikk som planlagt. Fine opplevelser som jeg vil så absolutt anbefale andre. Selv er jeg fristet til å gjenta turen »

KAY BIESENBAUM – BILREISE SOMMEREN  2013

BILPAKKER PÅ ISLAND – DIN ISLANDSREISE
Priser:

 

Pris fra kr. 16.520.-

Prisen gjelder per person i delt dobbeltrom og to fullt betalende voksne.
Tillegg for enkeltrom: Fra kr. 2.650.-

Kontakt oss angående priser for barn. 

Prisen gjelder for Høysesong som er i perioden 16.05.–15.09.

Prisen gjelder for flyavganger fra Oslo.
Vil tilbyr tilslutningsbilletter fra hele Norge.

Prisene er ”fra” priser og er baserte på enkel overnatting utenom samt lave flypriser. Vi tar forbehold om at det er ledige flyseter og hotellrom i denne prisklassen. Pristillegg kan forekomme ved begrenset fly- og overnattingskapasitet. Dere får beskjed om en eventuell prisendring før første innbetaling av reisen.

Avbestillings- og reiseforsikring er ikke inkludert i prisen. Din Islandsreise anbefaler alle å ha slik forsikring.

Din Islandsreise tar forbeholdt om feil i priser og utregninger. Ytterligere tar vi forbehold om prisendringer som skyldes endringer i valutakurs, justeringer hos samarbeidspartnere, skatter og avgifter samt andre uforutsigbare endringer.

Vi kan ta imot kortbetalinger med VISA og MASTERCARD/EUROCARD (gjelder ikke gruppereier).

Når du betaler med kort vil du bli belastet med en kortavgift på kr. 110.- per transaksjon.
Gebyret dekker deler av kostnadene Din Islandsreise har ved transaksjonene.

Hvis du betaler direkte inn på Din Islandsreises bankkonto vil det ikke komme noen ekstra kostnader for deg
som kunde eller oss som mottaker. 

Administrasjonsgebyr kr. 49.- per bestilling.

 

Kontakt oss for priser og tilgjengelighet

Leiebil :

 

LEIEBIL ETTER EGET VALG

Siden høylandet er en del av denne bilferien må dere ha en firehjulstrekker for å kunne gjennomføre turen.

Bilgrupper som er egnet for høyfjellskjøring er: F, H og I

Se grupper og biltyper under.

 

Bilgruppe Z
Toyota Aygo eller lignende
3 dører • Manuelt gir • 4 personer • 1 koffert • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe A & Y
Toyota Yaris eller lignende
5 dører • Manuelt og automatgir • 5 personer • 2 kofferter • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe B
Toyota Auris eller lignende
5 dører • Manuelt og automatgir • 5 personer • 3 kofferter • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe T
Toyota Auris Station eller lignende
5 dører • Manuelt og automatgir • 5 personer • 4 koffert • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe C & N
Toyota Avensis Sedan eller lignende
5 dører • Manuelt og automatgir • 5 personer • 3 kofferter • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe E & P
Skoda Octavia Station eller lignende
5 dører • Manuelt og automatgir • 5 personer • 4 koffert • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe F
Toyota Rav4 eller lignende
5 dører • Manuelt og automatgir • 5 personer • 3 kofferter • Kan kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe I
Toyota Land Cruiser 4x4 eller lignende
5 dører • Manuelt gir • 5 personer • 5 koffert • Kan kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe H
Toyota Land Cruiser 4x4 eller lignende
5 dører • Manuelt gir • 7 personer • 2 kofferter • Kan kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe Q
Ford Transit eller lignende
5 dører • Manuelt gir • 9 personer • 5 kofferter • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe D
VW Caravella 4x4 eller lignende
5 dører • Manuelt gir • 9 personer • 9 kofferter • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilen overtas ved ankomst på Keflavik flyplass og tilbakeleveres samme sted.
Det er ubegrenset kjørelengde og prisen inkluderer egenandelsforsikring CDW.

Eventuelle ekstra utgifter betales når bilen hentes:
Super CDW forsikring
Enveisgebyr
Barnesete

Din Islandsreise samarbeider med de beste og mest pålitelige bilutleiefirmaene på Island. Vi tilbyr leiebiler på de beste vilkår som finnes i markedet når det gjelder pris, sikkerhet og service. Dere kan være sikre på at bilene dere leier gjennom våre tjenester er i utmerket stand.

På grunn av stor etterspørsel av leiebiler over sommermånedene kan vi ikke altid garantere at den ønskete biltypen er tilgjengelig. Vi vil i så fall skaffe en tilsvarende bil i same gruppe.

Alder og førerkort
Minimumsalder for sjåfør ved leie av bil på Island er 20 år for bilgruppene Economy, Compact, Compact Wagon og Intermediate. For alle andre bilgrupper må sjåføren være minst 23 år. Sjåføren må ha hatt gyldig førerkort i minst ett år. For kjøretøy for 9 passasjerer eller mer, kreves førerkort I klasse D.

Ekstra sjåfør
Den personen som er navngitt i bestillingen må være hovedsjåfør. Vedkommende må være til stede når bilen overtas. Det er mulig å registrere en ekstra sjåfør mot et lite gebyr per dag.

Tilleggsgebyr
Når leiebilen hentes og leveres på Keflavik internasjonale flyplass legges det til et flyplassgebyr som er inkludert i alle våre priser. 25,5 % moms er også inkludert i alle våre priser. Våre priser inkluderer ikke bensin. Leiebilen har full tank med drivstoff ved overtagelse og tanken må fylles igjen før bilen returneres. Alle priser er basert på en leieperiode på 24 timer. Hvis en leie overstiger 24-timersperioden, må det betales for en ekstra dag.

Forsikring 
Tredjepartsforsikringen tilsvarer det beløp som til enhver tid er fastsatt i henhold til islandsk lov. Dette gjelder også for ansvarsbeløpet for den enkelte fører.Tredjepartsforsikring og personlig ulykkesforsikring er automatisk inkludert i leien. Selvrisikoforsikring (CDW) er inkludert i leien.

Kredittkort 
Et kredittkort på hovedsjåførens navn er nødvendig for å kunne leie bilen, selv om en voucher dekker kostnadene ved leie. Vi kan ta imot American Express, MasterCard og Visa. Kontanter godtas ikke.

Kredittkortet kan brukes for å betale eventuelle ekstra kostnader s.s. ekstra kjørte kilometer, ekstra forsikring, enveisavgift, barnesete, parkeringsbøter eller skader på bilen.

Overnatting:

 

Prisen som er oppgitt er basert på rom hvor dere deler dusj og wc med andre gjester / Budget overnatting.

Mot et tillegg i prisen er det mulig å bestille rom med privat dusj og wc / Comfort overnatting.

Når vi organiserer turene våre, vil vi alltid booke de beste tilgjengelige overnattingene for dere. Vårt mål er at dere skal oppleve turen både komfortabel og hyggelig. Vi tilbyr et stort utvalg av hoteller, bondegårder og gjestehus. Dere skal være sikre på å få en varm velkomst og et hyggelig opphold på alle de alternativene vi kan tilby.

På grunn av stor etterspørsel over sommermånedene og begrenset overnattingskapasitet i enkelte distrikter, kan vi ikke alltid garantere tilgjengelighet. Under slike omstendigheter vil vi skaffe overnattinger av lik standard i nærmeste tilgjengelige område. Vi anbefaler på det sterkeste å booke i god tid i forveien. 

Etter at vi har mottatt deres bestilling vil vi begynne med å organisere overnattingen. Når vi har fått all overnattingen bekreftet vil dere få detaljerte opplysninger om overnattingsstedene som er blitt reservert for dere. Dette sendes ut sammen med andre reisedokumenter, senest 15 dager før avreise. Hvis dere ønsker opplysninger om overnattingen før, kan dere gjerne kontakte oss.

På linken under vil dere se eksempler på overnattingsmuligheter vi benytter oss av. Vær oppmerksom på at  overnattingen som vises er kun eksempler på type overnattinger. 

Overnatting på rundreisen

 

Kontakt oss for priser og tilgjengelighet