Skip to Content

NYTTÅRSFEIRING PÅ ISLAND 4 dager

 

Nyttårsfeiring på Island

På Island feires nyttårsaften på imponerende måte. I Reykjavik er det stemningsfullt ved de mange bålene som tennes rundt om kring i byen. Islendingene skyter også opp enormt med raketter og hele Reykjavik er som et fantastisk stort fyrverkeri. Et spektakulært fargeshow dere sent vil glemme!

 

 

     

 

Nyttårsfeiring på Island • 4 dager

 

Dag 1 – 30. desember

Ankomst Keflavík flyplass. Transfer med flybussen til hotellet i Reykjavik. Innsjekking hotell. Resten av dagen kan dere bruke for å bli litt kjent med byen. Nyt livet på byens mange kaféer, ta et deilig bad i et av de populære utendørsbadene, utforsk Reykjaviks varierte og spennende shoppingmuligheter, eller bare gå gatelangs i den urbane byen. Om kvelden kan dere spise på en av Reykjaviks flotte restauranter. Antallet gode spisesteder i Reykjavik er stort, og de kulinariske mulighetene er overveldende for en by i denne størrelsen. Det er også en mulighet til å være med på en nordlystur på kvelden.

 

Dagens høydepunkter

• Reykjavik

 

Valgfrie aktiviteter

• Nordlystur

• Ridetur på Islandshest

• Hvalsafari

 

 

Dag 2 – 31. desember

Etter frokost blir dere hentet på hotellet for å bli med en dagstur til Den Gyldne Sirkel; Thingvellir, Gullfoss og Geysir. På denne turen vil dere få med dere noen av landets største naturopplevelser!

 

Dere starter med å kjøre til det geotermiske geysirområdet hvor dere kan vandre blant kokende leirpøler og dampende kilder. Den kjente Geysir sprutet tidligere varmt vann nesten 30 meter opp, men er nå inaktiv. Strokkur som er like ved, er Islands mest aktive geysir. Denne spruter opp kokende vann opptil 25 meters høyde, ca. hvert 8. minutt.

 

Turen går videre til Islands vakreste og mest berømte fossefall, Gullfoss. Fossen er et av landets nasjonalsymboler og er en av Islands største turistattraksjoner. Gullfoss stammer fra elven Hvitá, som kaster seg dramatisk 32 meter ned i de frådende vannmassene under.

 

Hvis vær og veiforhold tillater kjører dere videre til nasjonalparken og det historiske stedet Thingvellir. Her stiftet islendingene Allting i året 930, verdens eldste parlament. Ved det storslåtte juvet Almannagjá kan dere se sprekken mellom den nordamerikanske og europeiske kontinentplaten som utvider seg hvert år og som nærmest deler Island i to. Etter en opplevelsesrik dag kjører dere tilbake til Reykjavik. Turen varer fra kl. 09:00 – 16:00

 

Kl. 17:15 blir dere hentet på hotellet og kjørt til restauranten Perlan. På restauranten er det duket opp til en fantastisk 4-retters gallamiddag. Perlan er en av Islands mest kjente restaurant, med utsøkte måltider og fantastisk utsikt. Den ligger på høyden Öskjuhlíd og er bygget på toppen av store varmtvannstanker. Restauranten roterer rundt sin egen akse slik at man får en 360 graders panoramautsikt over Reykjavik.

 

Etter hovedretten blir dere hentet for å se og oppleve et tradisjonelt islandsk nyttårsbål. Bålene er et islandsk fenomen og de befinner seg rundt om kring i Reykjavik. Lokalbefolkningen samles rundt disse bålene og det er en svært stemningsfull samling av både store og små.

 

Etter bålturen blir dere kjørt tilbake til restauranten Perlan for å nyte en deilig dessert. Ved midnatt serveres musserende vin og vi skåler for det nye året. Fra balkongen har vi panoramautsikt over hele Reykjavik og kan nyte det spektakulære nyttårsfyrverkeriet som Islendingene er kjente for. Islendinger er et av de folkeslagene i verden som skyter opp mest fyrverkeri på nyttårsaften. Etter fyrverkeriet står dansegulvet klart med topp stemning. Transport tilbake til hotellet er kl. 02:00 om natten (00:30 for de som ønsker å dra hjem tidlig).

 

 

Dagens høydepunkter 

• Dagstur til Den Gyldne Sirkel 

• Gallamiddag på restauranten Perlan 

• Glamorøs nyttårsfeiring

• Oppleve islandsk nyttårsbål 

 

 

Dag 3 – 01. januar

Etter frokost blir dere hentet på hotellet for å bli med på en tur til den verdenskjente Blå Lagune. Turen starter med å kjøre til halvøya Reykjanes som er det mest sydvestlige punktet på Island. Store deler av Reykjanes er dekket med lava og området har et mangfold av vulkansk og geotermisk aktivitet. Det blir lunsjpause (lunsj inkludert i prisen) før vi fortsetter ferden til Den Blå Lagune! 

 

Ved Den Blå Lagune vil dere møte en turkisblå dampende innsjø, med hvit strandkant, sorte klipper og svoveldamp som stiger opp fra vannet fra alle kanter. Bading i Den Blå Lagune gir en opplevelse av velvære utenom det vanlige. I lagunen kan dere prøve et dampbad i en mørk lavahule, stå under en liten foss som gir energisk massasje eller slappe av i badstuen eller saunaen. 

 

I Den Blå Lagune finnes det en café, restaurant, bar og butikk som selger stedets hudpleieprodukter. 

 

Etter et deilig bad blir dere kjørt tilbake til Reykjavik. Resten av dagen står til egen disposisjon. Om kvelden kan dere spise på en av Reykjaviks flotte restauranter. I Reykjavik finnes det mange førsteklasses restauranter som byr på delikate retter av ferske råvarer.

 

 

Dagens høydepunkter

• Guidet dagstur til Reykjanes og Den Blå Lagune 

• Bade i Den Blå Lagune 

 

Valgfrie aktiviteter 

• Nordlystur 

 

 

 

Dag 4 – 02. januar

Ankomst Ca. tre timer før flyavgang blir dere hentet på hotellet. Transfer til flyplassen. Avgang Keflavik flyplass. Ankomst Norge.

 

 

Pris fra kr. 12.595.-  per pers. i dobbelt rom

 

 

Prisen inkluderer 

• Fly Oslo – Reykjavik t/r 

• Transfer Keflavik flyplass – Reykjavik t/r 

• 4 overnattinger i Reykjavik  – hotellstandard etter eget valg*

• Frokost alle dager 

• Guidet dagstur til Den Gyldne Sirkel 

• Lunsj på dagsturen – dag 2 

• Busstransfer fra hotellet til Perlan

• 4 retters gallamiddag på restauranten Perlan 

• 1/2 flaske vin på restauranten Perlan 

• Guidet dagstur til Reykjanes inkl. Den Blå Lagune 

• Lunsj på dagsturen – dag 3

• Adgang til Den Blå Lagune 

• Leie av badehåndkle i Den Blå Lagune 

 

 

Avgang 30.12.–02.01.

 

 

*Priser på overnatting 

   

Overnatting  Standard Romtype  Dobbelt rom
       
Guesthouse Borgartun Gjestehus     12.595.-
Fosshotel Lind *** Standard 13.100.-
Centerhotel Arnarhvoll *** Standard 13.600.-
Centerhotel Plaza *** Superior 15.900.-
Hotel Klettur *** Standard 15.600.-
Hotel Klettur *** Deluxe 16.500.-
Fosshotel Reykjavik **** Standard 16.900.-
Fosshotel Reykjavik **** Tower 18.600.-
Grand Hotel Reykjavik **** Superior 18.600.-
Grand Hotel Reykjavik **** Executive 19.300.-
Hotel Reykjavik Centrum **** Standard 18.600.-
Hilton Hotel Nordica **** Guestroom 20.450.-
Icelandair Hotel Marina **** Superior 23.200.-

 

Kontakt oss angående nyttårsfeiring på Island