Skip to Content

BILFERIE – RUNDREISE PÅ ISLAND MED FAMILIEN • 15 dager
Pris fra : kr. 16.480.-
Avganger: Alle dager
Varighet: 15 dager / 14 netter
Periode: Sommer
Prisen inkluderer:
Fly til Island t/r, inkl. flyskatter
Transfer Keflavík – Reykjavik t/r
14 hotellovernattinger med privat dusj/wc
Frokost alle dager
Leiebil klasse A, 14 dager
Egenandelsforsikring-CDW
Fri kjørelengde
Detaljert veikart av Island
24 timers telefontjeneste ved nødtilfelle
Ikke inkludert i prisen:
Måltider og drikke (hvis ikke oppgitt)
Super CDW forsikring
Barnesete
Reiseforsikring

Denne bilferien på Island byr på uendelige muligheter for opplevelser og aktiviteter og er derfor et perfekt reisemål for hele familien. Kjør med leiebil rundt Island, og nyt friheten til å kunne kjøre i tempo som passer hele familien.

DAG 1
FERIE PÅ ISLAND MED BARN – Bilferie

Ankomst Keflavík flyplass. Transfer med flybuss til hotellet i Reykjavik. Resten av dagen kan dere bruke for å bli litt kjent med byen. Besøk for eksempel Reykjavik Zoo & Familiepark, der barna får møte forskjellige dyrearter som hører naturlig hjemme på Island, (bl.a. hester, sau, rev, sel og reinsdyr). I familieparken kan barna boltre seg i karuseller, minibiler, en stor lekeplass og en innsjø med flåter. Etterpå har dere muligheten til å grille på et eget barbecue-område. Et besøk til byens innsjø, “Tjörnin”, anbefales for yngre barn, hvor de kan mate svaner og ender. Det er også verdt å ta turen innom et av byens oppvarmede utendørsbassenger med stor vannsklie og “heitur pottur”. Overnatting: Reykjavik eller regionen.

DAG 2
FERIE PÅ ISLAND MED BARN – Islandsferie

Etter frokost får dere leiebilen levert ved hotellet. Å kjøre bil på Island Dere kan starte med en liten byrundtur i Reykjavik. Kjør til Perlan, et fantastisk byggverk bygd rundt fire store varmtvannstanker, med flott utsikt over hele Reykjavik. Dere kan også kjøre inn til sentrum og oppleve den sjarmerende gamle bydelen. På ettermiddagen kan dere kjøre til Den Blå Lagune og nyte den helt spesielle stemningen dere ikke vil oppleve noe annet sted. I lagunen kan dere prøve et dampbad i en mørk lavahule, stå under en liten foss som gir energisk massasje eller slappe av i badstuen eller saunaen. Overnatting: Reykjavik eller regionen.

DAG 3
FERIE PÅ ISLAND MED BARN – Bilferie med barn

Denne dagen starter dere reisen rundt Island. Dere kjører over Hellisheidi til drivhusbyen Hveragerdi. Her dyrkes det grønnsaker, eksotiske frukter og blomster ved hjelp av jordvarme. Turen går videre til vulkankrateret Kerid, med en liten innsjø i bunnen. Ca 15 minutters kjøretur senere kommer dere til landets første bispeseter, Skálholt. Videre kjører dere til Geysirområdet, hvor bl.a. den aktive geysiren Strokkur befinner seg. Reisen fortsetter til Islands vakreste fossefall, Gullfoss. Deretter går turen til det historiske stedet, Thingvellir. Her stiftet islendingene Allting i år 930. Spaser gjennom det storslåtte juvet, Allmannagjá. Dere ender dagen med kjøring rundt Hvalfjördur og mot byen Borgarnes. Overnatting: Borgarnes eller i regionen.

DAG 4
FERIE PÅ ISLAND MED BARN – Reiser til Island

Dag fire starter dere med å kjøre til halvøya Snæfellsnes hvor dere vil oppleve den magiske og vakre isbreen Snæfellsjökull. Området byr på et bredt spekter av naturfenomener; grotter, store kratere, og unike lavaformasjoner hvor det sies at det bor alver og troll… Første stopp er ved den lille svarte kirken ved Búdir. Dere kjører videre til Arnarstapi med sin særegne natur og ser de unike basaltsøylene med sitt yrende fugleliv. Her har dere muligheten til å være med på en uforglemmelig snøscootertur opp på isbreen. Fra isbreen er det spektakulær utsikt som gir unike muligheter for fotografering. Turen går videre og dere kjører forbi Djúpalón med sin vakre svarte basalt sandstrand. I Ólafsvík kan dere ta et forfriskende bad i utendørsbassenget. Overnatting: Stykkishólmur eller i regionen.

DAG 5
FERIE PÅ ISLAND MED BARN – Familieferie

Denne dagen kan familien dra på fisketur, en perfekt aktivitet for hele familien. Det er flere steder dere kan fiske; Hitarvatn på Myrum, Baularvatn og Hrausfjardarvatn. Velg dere et sted og kos dere med å være ute i naturen. Lykke til med fangsten! Om ettermiddagen kan dere dra til Bjarnarhöfn for å få med dere haifisk-museet. Dere får smake på hai og tørrfisk. Tørr dere? På slutten av dagen er det kanskje tid til litt bading i utendørsbassenget i Stykkisholmur. Overnatting: Stykkisholmur eller i region.

DAG 6
FERIE PÅ ISLAND MED BARN – Pakkereiser

Vi anbefaler at dere seiler i vakre Breidafjördur, en perfekt tur for naturelskere. I Breidafjördur er det utallige små øyer med svært rikt fugleliv. Skjønn natur, lavaformasjoner, høye fjell, fugler og frisk sjømat gjør turen til en opplevelse dere kommer til å huske. Om sommeren yrer området av fugleliv. Noen ganger kan til og med kongen av islandske fugler, havørnen, vise seg! Høydepunktet på turen er når det kastes nett og dere får smake havets ferske delikatesser. Dette må være den ferskeste sjømaten i verden! Båten går fra Stykkishólmur. (Om sommeren er det avganger kl. 11.00 og 14.30. Turen tar litt over 2 timer.) På ettermiddagen kan dere kose dere i utendørsbassenget i Stykkisholmur. Overnatting: Stykkishólmur eller i regionen.

DAG 7
FERIE PÅ ISLAND MED BARN – Rundreise

Dagen starter med å kjøre mot den vakre fossen Glanni, som ligger skjult bak 3000 år gammel lava fra vulkanen Grábrók. Videre fortsetter dere til fossen Kolugljúfur, før dere kjører i retning Skagafjördur. Dere skal nå besøke det historiske museet Glaumbær, hvor dere får innblikk i islendingenes leve- og byggemåter i det forrige århundre. Om ettermiddagen ankommer dere Akureyri, nordlandets hovedstad. En liten bytur gjør dere kjent med byen. Akureyri byr på et fint utendørsbasseng, et besøk dit er absolutt å anbefale. Overnatting: Akureyri eller i regionen.

DAG 8
FERIE PÅ ISLAND MED BARN – Godafoss

Et besøk til fossen Godafoss – Gudenes foss starter denne dagen. Deretter kjører dere til Myvatnsområdet som er et av de mest interessante naturfenomenene på den nordlige halvkule. Her finner vi blant annet Námaskard, et geotermisk område med store boblende gjørmehull. Vi anbefaler at dere tar med badetøy og besøker Jardbödin/Jordvarmebadene på Myvatn – nordlandets Blå Lagune. Overnatting: Akureyri eller i regionen.

DAG 9
FERIE PÅ ISLAND MED BARN – Vulkaner

Dere starter dagen med å kjøre til den lille fiskelandsbyen Húsavík som ligger idyllisk til i bukten Skjalfandi. Her er det mulighet for hvalsafari. Dere kjører videre til Dettifoss, Europas mektigste foss. Her styrter enorme vannmasser fra isbreelven, Jökulsá, ned i det gigantiske juvet, Jökulságljúfur. Videre vendes snuta over Kópasker til dere kommer til den sjarmerende fiskelandsbyen, Raufarhöfn. Avslutningsvis kan dere ta et deilig bad i det lokale utendørsbassenget. Overnatting: Raufarhöfn eller i regionen.

DAG 10
FERIE PÅ ISLAND MED BARN – Hvalsafari

Denne dagen går ruta langs østkysten med sin enestående natur. Dere passerer Lónamid og Vopnafjördur og kjører videre over platået Hellisheidi. Etter hvert passerer dere små fiskerlandsbyer. Vider kjører dere langs Borgarfjördur Eystri. Hvis dere er heldige, kan dere se lundefugl i dette området. Vi foreslår at dere avslutter dagen med et bad i utendørsbassenget i Egilsstadir. Overnatting: Egilsstaðir eller i regionen.

DAG 11
FERIE PÅ ISLAND MED BARN – Islandshest

Langs kysten passerer dere små fiskerlandsbyer som Fáskrúdsfjördur, Stödvarfjördur og Breiddalsvik. Vi anbefaler at dere kjører innom Stödvarfjördur og ser på den imponerende steinsamlingen til Petra. Hvis dere er heldige kan dere se seler langs kysten. Overnatting: Höfn eller i regionen.

DAG 12
FERIE PÅ ISLAND MED BARN – Den Blå Lagune

Turen fortsetter i retning sør. Her kjører dere langs Europas største isbre, Vatnajökull og noen av dens spektakulære elver. Turen går videre til isbrelagunen Jökulsárlón, hvor dere har muligheten å dra på en uforglemmelig båttur mellom flytende isfjell. Dere kjører så videre gjennom uendelige, svarte sandflater til dere kommer til Núpsstadir. En torvgård og torvkirke avslører deler av middelalderen. Videre vil dere se enorme lavaområder når dere kjører over den store lavabredden Eldhraun til de svarte strendene ved Vík. Overnatting: ved sørkysten.

DAG 13
FERIE PÅ ISLAND MED BARN – Isbreer

Denne dagen kjører dere gjennom de frodige landbruksområdene i sør og kommer til Skógafoss, en av landets vakreste fosser. Vi anbefaler at dere tar ferge fra Bakki til Vestmannaeyjar – en liten øy som i 1973 ble rammet av et voldsomt vulkanutbrudd som begravde 300 hus. I gatene ser dere rester av hus som ble begravd i lavamassene. Ta sightseeing-båten som går ut fra Heimaey. Fra sjøen ser dere de enorme lavamengdene som vulkanutbruddet etterlot seg. Dere opplever også et yrende fugleliv med store mengder av lundefugler. Etter båtturen kan dere se en film om vulkanutbruddet i 1971, og en interessant utstilling om hvordan øya Surtsey ble dannet i 1963. Ette en vellykket dag på Vestmannaeyjar tar dere fergen tilbake til fastlandet. Overnatting: Reykjavik eller i regionen.

DAG 14
FERIE PÅ ISLAND MED BARN – Lundefugl

Denne dagen står til egen disposisjon. Dere kan evt. være med på noe av det dere ikke fikk tid til den første dagen i Reykjavik. Hvis dere ønsker kan dere også besøke Den Blå Lagunen igjen. Kanskje dere ønsker å ri en islandshest. Da anbefaler vi at dere besøker Eldhestar, som er et ridesenter i nærheten av drivhusbyen Hveragerdi, ca 30 min. kjøring fra Reykjavik. En morsom aktivitet som hele familien kan delta i. Tilbakelevering av leiebil senest kl. 19.00 ved hotellet. Overnatting: Reykjavik eller i regionen.

DAG 15
FERIE PÅ ISLAND MED BARN – Islandshest

Dere blir hentet på hotellet.
Transfer til Keflavik flyplass.
Avgang fra Keflavik.
Ankomst Gardermoen.

Priser:

 

Pris fra kr. 16.480.-

Prisen er per person i delt familerom for to voksne og to barn og to fullt betalende voksne.
Kontakt oss angående priser for barn.

Prisen gjelder for flyavganger fra Oslo.
Vil tilbyr tilslutningsbilletter fra hele Norge.

Prisene er ”fra” priser og er baserte på overnatting utenom høysesongen samt lave flypriser. Vi tar forbehold om at det er ledige flyseter og hotellrom i denne prisklassen. Pristillegg kan forekomme ved begrenset fly- og overnattingskapasitet. Dere får beskjed om en eventuell prisendring før første innbetaling av reisen.

Avbestillings- og reiseforsikring er ikke inkludert i prisen. Din Islandsreise anbefaler alle å ha slik forsikring.

Din Islandsreise tar forbeholdt om feil i priser og utregninger. Ytterligere tar vi forbehold om prisendringer som skyldes endringer i valutakurs, justeringer hos samarbeidspartnere, skatter og avgifter samt andre uforutsigbare endringer.

Vi kan ta imot kortbetalinger med VISA og MASTERCARD/EUROCARD (gjelder ikke gruppereier).

Når du betaler med kort vil du bli belastet med en kortavgift på kr. 110.- per transaksjon.
Gebyret dekker deler av kostnadene Din Islandsreise har ved transaksjonene.

Hvis du betaler direkte inn på Din Islandsreises bankkonto vil det ikke komme noen ekstra kostnader for deg
som kunde eller oss som mottaker. 

Administrasjonsgebyr kr. 49.- per bestilling.

 

Kontakt oss for priser og tilgjengelighet

 

Leiebil :

 

Leiebilen blir levert dag 2 ved hotellet i eller utenfor Reykjavik. Tilbakelevering samme sted innen kl. 19.00 dagen før avreise. Det er ubegrenset kjørelengde og egenandelsforsikring (CDW). Prisen er basert på minst to reisende.

Leiebil på Island

Overnatting:

 

Overnattingen er i delt familierom for plass til to voksne og to barn under 12 år. Hvis dere reiser med tre eller flere barn kan dette medføre et tillegg i prisen. Tillegget varierer etter antall barn og alder men kan komme på ca. kr. 3.000.- til 6.000.- per pers. for 14 netter.